Voor Bedrijven

Ervaren begeleiding in duurzame inzetbaarheid

 

Psychologische flexibiliteit komt steeds meer in de aandacht te staan, ook op de werkvloer.

Wat drijft mensen in hun werk? Welke interpersoonlijke elementen spelen daar een motiverende rol? Maar welke spelen ook een ondermijnende rol? 

Individuele medewerker

Voor medewerkers die vastlopen in patronen, overtuigingen of ervaringen die blokkerend werken, ga ik graag middels een individueel traject aan de slag. Dit kan zijn ter preventie van en burn-out (bore-out) of het herstel hiervan, maar ook in de zoektocht naar passie, plezier en autonomie. 

Werkwijze

Het doel van de therapie is gericht op het vergroten van (psychologische) veerkracht. Daarbij gebruik ik, al naar gelang de voorkeur en de vraag van mensen verschillende invalshoeken. Zo ben ik geschoold in de Transactionele analyse (5 jarige opleiding , supervisie en CTA), Acceptance & commitment therapie, rouwtherapie, systemisch werken, lichaams- en trauma gerichte behandelingen en relatietherapie. Na 20 jaar werken in de hulpverlening is mijn werkwijze eclectisch en steeds gericht op dat wat zich voordoet en nodig is bij mensen.  Voor mijn CV en ervaring neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn profiel:

Kwaliteitskeurmerk

De praktijk is verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA) en bij de Nederlandse Vereniging voor Psychologen, psycho-sociaal therapeuten en Agogen (NVPA). Beide verenigingen staan garant voor kwaliteit en geeft de praktijk een AGB code. Dit geeft een particulier traject de mogelijkheid om via de aanvullende pakketten te vergoeden bij de zorgverzekering. Alles over mogelijke vergoedingen en mijn tarieven vind je via onderstaande link:

In- company

Meer inzicht hierop krijgen kan laagdrempelig in een workshop voor groepen medewerkers. Middels speelse oefeningen gaan mensen aan de slag met hun drivers, communicatie stijlen en verbreden daarmee hun mogelijkheden en zelfinzicht. 

Naast of los van een traject kan er ook een DISC of drijfveren analyse worden afgenomen om meer zicht te krijgen op natuurlijk- en aangepast gedrag, motivatie en passies. 

Ín het bedrijf aan de slag met thema's als rouw, intervisie, werk- en privé balans?

Bekijk onderstaande opties:

 

Transactionele Analyse

In 2017 ben ik mij gaan specialiseren in de transactionele analyse. Het ethisch kader, de werkwijze en de effectiviteit van de TA is voor mij essentieel in mijn werk.

TA is een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering. Ze gaat er vanuit dat iedereen van waarde en van belang is en recht heeft op gelijkheid en respect. Mensen hebben de capaciteit om na te denken en kunnen veranderen. De TA kent verschillende handzame modellen die helpen om complexe vraagstukken te onderzoeken en te komen tot concrete opties die leiden tot verbetering. Daarbij gaat het steeds om de beweging vanuit jezelf, naar de ander en van de ander, naar jezelf, waarbij termen als hechting, contact en autonomie centraal staan. 

Voor meer informatie kijk gerust eens op onderstaande sites:

https://nvta.nl/wat-is-ta/

https://ta-academie.nl/over-ons/missie-en-visie

Wil je meer weten of mij of mijn bedrijf, kijk dan even verder op 'over mij'.