"Het is de kunst om mee te bewegen met wat zich in het leven aandient". 

In de kern

We lopen allemaal wel eens vast en daar is niets prettigs aan. Het is mijn missie mensen compassievol zelf te laten ervaren wat hun kracht is en waar zij zichzelf belemmeren. Dit doe ik in het volle vertrouwen dat ieder mens daartoe op eigen wijze in staat is. Ieder mens is voor mij uniek. In mijn praktijk onderzoeken we de vraag,  de mogelijke oorzaken en wat nodig is om de weg vooruit vrij te maken. 

' Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.'

Søren Kierkegaard. 

 

Wie ben ik? 

Ik ben Manon Huisman, geboren in 1982 in Rotterdam.

Een turbulente jeugd en het zelf moeten omgaan met groot verlies op jonge leeftijd heeft mij lang doen zoeken naar inspirerende begeleiding. Voor mij is essentieel dat ik op mijn eigen manier mag en kan leren, vanuit respect, in het contact met de ander en zo steeds meer toewerk naar mijn eigen autonomie.

Ik heb zelf ervaren dat het omgaan met tegenslagen niet vanzelfsprekend is in onze maatschappij. In mijn verhaal heb ik ongemak vanuit mijn omgeving moeten verdragen en was er weinig ruimte voor contact en maatwerk. Dit moet anders!

Impactvolle gebeurtenissen zie ik als onderdeel van het leven en dat vraagt veerkracht. Ons leven is uniek en kan niemand ons voorleven of voorschrijven. We hebben onze eigen weg te lopen. Dit unieke van mensen is wat mij fascineert, iedere keer doet verwonderen en mij een bevlogen mensen-mens maakt. 

Mijn ervaring

Ik ben mijn loopbaan in 2002 gestart in de forensische psychiatrie en de gedwongen jeugdzorg. Over de jaren heen heb ik veel ervaring op gedaan in het werken met diverse hulpvragen in een vaak complexe dynamiek. Mijn liefde voor mensen en het leren begrijpen wat hen beweegt en stimuleert om hun autonomie te vergroten is met de jaren alleen maar gegroeid. Mijn opleidingen en werkervaringen staan in het verlengde hiervan.

In 2019 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Mijn CV is te vinden op LinkedIn.

Inspiratie en materiaal

Op sociale media probeer ik de laatste boeken, TedTalks, uitzendingen en ontwikkelingen op het gebied van verlies, rouw, burn-out, trauma en persoonlijk leiderschap met je te delen. Daar kan je altijd eens doorheen neuzen om te kijken of iets je inspireert.