"Maak je eigen beweging". 

Over mij

Ik ben Manon Huisman, geboren in 1982 . Op onze fijne plek in Zetten houd ik mijn praktijk. 

In mijn jeugd heb ik aardig wat op mijn bordje gehad. 'Niet piepen, maar doorgaan',  was lang mijn motto. Maar gaandeweg kwam ik er achter dat dit juist averechts werkt. Op eigen benen staan, betekent goed voor mezelf zorgen!

Tijdens mijn eerste jaren in de hulpverlening ontmoette ik in de vragen van anderen ook steeds de vragen van mezelf.  Mijn eigen pijn, rouw, angsten en overtuigingen. Ik kreeg daar de smaakt te pakken. Dit blijvend ontwikkelen geeft voor mij het leven kleur en een rijkheid waar ik gelukkig van word. Ons menszijn blijft mij steeds verwonderen en verbazen en dat vertaal ik met liefde in mijn dagelijks werk. 

In de kern

Het is mijn missie mensen zelf te laten ervaren hoe krachtig ze zijn. Dit doe ik in het volle vertrouwen dat ieder mens hier op eigen wijze toe in staat is. De uitdagingen in het leven nodigen ons uit om dichterbij die kracht te komen, als we durven.....

Groeien eist lef, doorzettingskracht en soms een berg zelfcompassie. En ik ben met liefde diegene die jou eraan helpt herinneren wat er allemaal verscholen ligt onder onzekerheden, angsten en overtuigingen. Ik creëer een ruimte waar jij kunt aanmeren, ik kietel je brein met nieuwe mogelijkheden en daag je uit om vol jouw plek in te nemen. 

 En nee, ik neem niets over, ga je niets vertellen wat je al weet en ga zeker niet jouw weerstand uit de weg. Want mijn basis is dat ik uitga van jouw zelfverantwoordelijkheid, zelfsturend vermogen en verlangen naar groei en autonomie.  

"Ik voelde me snel bij haar op mijn gemak, ze vult niet in en plaatst (me) niet in hokjes"

"Mijn ervaring is dat Manon vanuit verschillende invalshoeken praktische adviezen weet te geven waar je als mens echt van groeit"

"Wat een ontzettend fijne therapeute, ik ben blij dat ze op mijn pad is gekomen"

"Manon begeleidde de middag met oog voor het proces"

"Hele plezierige, kundige en natuurlijke begeleiding van Manon. Aanrader"

 

 

Als je mij goed zou kennen dan;

 • Weet je dat ik geboren ben in Rotterdam en echt heb moeten wennen aan de meer behouden mentaliteit in het midden en oosten van Nederland
 • Dat ik een sprintje trek op simpele maar doeltreffende humor en graag lach
 • Dat ik veelal op tafel leg wat ik waarneem en daarmee zelden op de oppervlakte blijf
 • Dat ik het heerlijk vind om te mijmeren
 • Dat ik een heel fijne man heb die mij steunt door dik en dun én waar ik ook lekker mee kan botsen als het nodig is
 • Dat we samen in Zetten wonen met onze hond Whiskey, 2 katten Luna en Noortje en 2 kippen Neeltje en Tooske.
 • Dat mijn vriendinnen mijn liefde voor het vrouw-zijn iedere dag vergroten.
 • Dat ik met hart en ziel ruim 20 jaar geleden begonnen ben in de jeugdhulpverlening en GGZ.
 • Dat ik als kind al praatgroepjes organiseerde met mijn knuffels (psychiatertje in de dop)
 • Dat ik niet kan stoppen met huilen bij het kijken van de film Old Yeller, naar het boek van Fred Gipson.
 • Dat ik niet van protocollen houd én waar ze er wel zijn ze naar mijn eigen hand zet, zodat ze mij in mijn werk (plezier) ondersteunen.
 • Dat ik eigenwijs ben en eigenlijk altijd links ben gegaan, waar anderen rechts gingen.
 • Dat ik de mogelijkheden zie daar waar anderen wegkijken
 • Dat ik dyslectisch ben, in plaatjes denk en belachelijk snel verbanden zie
 • Dat ik een diepe voorliefde heb voor ieder mens, zeker als onze maatschappij daar allemaal stickers op plakt.
 • Dat ik snel potentie zie en hier in ga prikken, net zolang totdat jij het ook ziet.
 • Dat ik pijn goed kan verdragen en kan insluiten in mijn leven, omdat het mij zo bekend is vanuit mijn eigen geschiedenis.
 • Dat ik weet hoe het is om me kleiner te voelen én ook hoe het is om op te groeien en groot te zijn.

Mijn ervaring

Ik ben mijn loopbaan in 2002 gestart in de forensische psychiatrie en de gedwongen jeugdzorg. Over de jaren heen heb ik veel ervaring op gedaan in het werken met diverse hulpvragen in een vaak complexe dynamiek. Mijn liefde voor mensen en het leren begrijpen wat hen beweegt en stimuleert om hun autonomie te vergroten is alleen maar gegroeid. Mijn opleidingen en werkervaringen staan in het verlengde hiervan.

Mijn CV kan je vinden op LinkedIn.

Mijn praktijkervaring, eigenwijsheid en persoonlijke missie hebben mij gebracht waar ik nu ben. Met de prachtige aanvulling van rouwtherapie, ACT, systemisch werken, lichaamsgerichte benaderingen, brainspotting (fase 1 en 2) en Transactionele Analyse (management en organisatieontwikkeling en persoonlijke groei en professionale ontwikkeling en CTA traject) werk ik op mijn geheel eigen manier met de unieke vragen en levens van mensen.

In 2023 ben ik gestart met mijn CTA traject in de transactionele analyse. Een zeer verdiepend en leerzaam traject waarin ik mijn dagelijks werk onder de loep neem en verder verrijk met kennis en mogelijkheden onder begeleiding van mijn Supervisor. Ik borg zo mijn eigen blijvende leerproces.

 

 

Inspiratie en materiaal

Op sociale media probeer ik de laatste boeken, TedTalks, uitzendingen en ontwikkelingen op het gebied van verlies, rouw, burn-out, trauma en persoonlijk leiderschap met je te delen. Daar kan je altijd eens doorheen neuzen om te kijken of iets je inspireert. 

Op mijn instagram account deel ik dagelijkse quotes, materiaal en inspiratie, dus voel je vrij mij te volgen

https://www.instagram.com/praktijkinvloed/

 

Blog

Ook mijn blogs geven een inkijkje in mijn dagelijkse praktijk: 

Golven

Mijn logo geeft al iets vrij aan informatie over mijn fascinatie met golven. De zee met haar golven staan voor een grote ondoordringbare kracht. De kracht van getijden, van eb en vloed, van natuurschoon, van de onderwaterwereld en van een oerkracht die zoveel langer bestaat dan wij mensen.  

Lees meer »

Zichtbaar en onzichtbaar

Mijzelf laten zien, uitspreken, mijn mening ventileren, staan voor mijn overtuigingen, uitdragen wat ik werkelijk vind en daar in contact blijven met mijzelf en mijn omgeving.

Lees meer »