Professionals

Stevig in je professionele autonomie

 

Vragen nemen toe in complexiteit, diversiteit en intensiteit. Het werk daagt je steeds uit om balans en werkplezier te vinden te midden van alle ontwikkelingen, veranderingen en uitdagingen.

En het leven bestaat natuurlijk ook uit meer dan werken.

Het balanceren tussen werk en privé is de dans die velen van ons kennen. Soms weet je de maat goed te vinden en soms is het zoeken naar het ritme. Dit mag het moment zijn om jouw uitdagingen de aandacht te geven. Je bent van harte welkom om nieuwe mogelijkheden te komen verkennen.

Hoe verhoud jij je tot deze uitdagingen? 

 

Ben jij toe om een aantal zaken voor jezelf scherp te stellen? 

Laat je gegevens achter en we plannen vervolgens samen een vrijblijvende digitale kennismaking (30 minuten) in.

We kijken of er een klik is, wat ik voor je kan doen en wat je wilt bereiken.

Ik zie je vervolgens graag fysiek in mijn praktijkruimte of op een andere afgesproken locatie. Naar wens wisselen we dit af met een wandeling of digitale sessie.

Aanpak

Jij bent zelf een expert in jouw werk, dus ik ga je geen foefjes wijsmaken met vaststaande technieken. Wel helpt het om soms een goede spiegel voor je te zijn. Een spiegel die jou met heldere taal,  feedback en compassie ondersteund om nieuwe wegen op te zoeken en in te slaan. Met mijn manier van werken zorg ik dat jij in regie blijft én dat je verder komt met opties die prettig maar ook uitdagend voor je zijn.

Ik gebruik daarin jouw hoofd, je lijf én wat er tussen ons gebeurt op het moment zelf. Dus een beetje Transactionele Analsye,  lichaamsgericht werken, soms wat systemische oefeningen, ACT, Mindfulness en mijn 20 jaar ervaring in dit werk.

Met kennis, oefeningen en uitdagingen prikkel ik je om nieuwe opties te verkennen en uit te proberen. Dat maakt dat je al na een aantal sessies met een helder hoofd en een rustig lijf verder kunt.

Ons traject kunnen we starten in afstemming met je werkgever. Lees hieronder alles over mogelijke vergoedingen.

 

Burn-out of Bore-out? 

En soms kan je niet anders dan constateren dat het elastiekje te ver is opgerekt. Het onderzoeken over welk elastiekje we het hebben,  is dan niet onze eerste prioriteit. Wel dat we ervoor gaan zorgen dat het elastiekje weer wat kan gaan terugveren.

Werken aan veerkracht dus!

En dat betekent dat we starten met de situatie zoals hij nú is. Fysiek herstel komt op de eerste plaats. Dit is vaak heel ongemakkelijk, want je bent lange tijd als een sneltrein gegaan. Nu kan je niet anders dan stilstaan. We werken aan een dagritme en steeds met jouw grenzen.

Kan je deze nog voelen? Waar zitten ze precies, kan ik er binnen blijven, erop en er een klein beetje overheen? En wat doet dat eigenlijk als ik mijn eigen grenzen (niet) kan ervaren, accepteren of respecteren? 

Vanuit deze beweging ontstaat er ruimte om weer te herstellen.

Vervolgens komt de vraag terug: "welk elastiekje rek ik nu steeds te veel op?"

En welke andere opties zijn er ook, waar ik vanaf nu gebruik van kan gaan maken zodat ik met veerkracht en plezier mijn (werk) leven kan leiden? 

 

Locatie

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Zetten, dat heeft mijn voorkeur. Hier heb ik namelijk alle materiaal bij de hand. Maar ik werk ook samen met bedrijven die hun personeel doorverwijzen naar mij, waarbij de afstand naar Zetten soms groot is. In dit geval overleggen we samen en kijken we naar een locatie dichter in de buurt. Te denken valt aan een werkruimte in het centrum van Arnhem. Neem contact op om opties met elkaar te bespreken.

 

Intervisie?

Hebben jullie als team of collega's een gezamenlijk thema te pakken? Een inhoudelijk dilemma, een stroef lopende samenwerking of een heftige ervaring op het werk zelf? Maak gebruik van het opstarten van intervisie. Het helpt je gezamenlijk te verdiepen en te verrijken. Onder mijn begeleiding starten jullie op om vervolgens zelf door te kunnen. Je kunt ook een gezamenlijke verdieping maken op thema's als rouw, trauma, lichaamsgerichte benaderingen, TA, stress of burn-out. We vlechten dan kennis en expertise in tijdens de intervisie vraagstukken. Zo staat jullie praktijk en inhoudelijke vraagstukken steeds centraal. 

Ervaringen

 

"Een aantal fijne sessies gehad bij Manon. Ik voelde me snel bij haar op mijn gemak, ze vult niet in en plaatst (me) niet in hokjes. Ik voelde me gezien en gehoord. Ze weet op de juiste momenten de pijnpunten te raken, waardoor je bewust en onbewust aan het denken wordt gezet. In relatief korte tijd veel gehad aan haar. Manon, nogmaals dank!"

Vrouw, 32

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Wat een verrijking, iedere keer kwam ik verder los.”

Joyce (36)

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Bij Manon heb ik geleerd wat ik onbewust deed, maar mij niet hielp. Ik heb geleerd te blijven denken en handelen in mogelijkheden.”

Richard (47)

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Je bent een warm mens, maar ook stevig in je manier van doen. Een fijne combi.”

Laura (42)

⭐⭐⭐⭐⭐