Missie 

In-vloed

Als eigenaar van de praktijk, voel ik mij  enorm betrokken bij de term 'invloed'.

Invloed staat voor mij voor de kracht om dát te doen wat juist is voor ons en onze omgeving. Het geeft zin aan het leven, je omarmt je kracht en snapt dat het leven continu beweegt.

Periodes van vloed nodigen uit om stil te staan, onze koers te hervinden en te zoeken naar dat wat echt belangrijk is voor ons. Je hebt jouw leven te leven en dat vraagt soms inzicht in wat je doet, maar ook wat je niet doet. Het nodigt uit om andere opties te verkennen en zo steeds rijker te worden in je eigen mogelijkheden. 

Levenskunst

Met beide benen op de grond. Midden in het leven staan. Jezelf steeds beter kennen en omarmen in wie je bent. Dát is de kunst van het leven. Soms zijn we een leven lang bezig om dit te verfijnen. Grotere hobbels hebben inzicht nodig en daar kunnen therapie, supervisie of begeleiding echt een fijne bijdrage leveren. 

Het vraagt aandacht en ruimte om te mogen missen wat er niet meer is.

Onze maatschappij is armer geworden in mogelijkheden stil te staan bij veranderingen en de impact die dat op ons heeft. Rituelen verdwijnen op de achtergrond. Ook merk ik dat ons leven steeds meer maakbaar moet zijn. We staan zelden stil bij onze vermogens om successen te behalen, laat staan dat we stilstaan bij onze minder fijne momenten. 

De fluistering in de stilte, de rust tijdens een wandeling, je eigen hartritme bij plezier; we lijken er langsheen te snellen. 

Het fascinerende aan rouw of een nieuwe levensfase is dat het je noodgedwongen doet stilstaan. Het zet belangrijke zaken ineens op de voorgrond en maakt het hart prominent aanwezig. Een meer impactvolle tijd is er niet en toch is het mooi om verlies en verandering naar waarde te rouwen. Het hoort er te zijn en het mag er zijn. 

Rouwsluiers

Een misvatting is dat we snel door moeten met het leven zoals het was en dat we snel moeten loslaten wat ons is ontvallen. Het mag voor velen een opluchting zijn, waaronder mijzelf, dat we het verlies juist mogen meenemen in het leven. 

In onze cultuur wordt vaak afwerend gereageerd op alles wat te maken heeft met rouw en verlies.  Rouwen hoeft niet perse om het verlies van een dierbare te gaan. Verlies zit hem ook in andere zaken: verlies van baan, gezondheid, een huisdier, financiële middelen, een scheiding. 

Het is mijn missie om ons weer rijker te maken in rituelen, in ons vermogen ook verandering en verlies (weer) onderdeel te laten zijn van onze wereld. 

Inspiratie en materiaal

Op sociale media probeer ik de laatste boeken, TedTalks, uitzendingen en ontwikkelingen op het gebied van verlies met je te delen. Daar kan je altijd eens doorheen neuzen om te kijken of iets je inspireert.