Systemisch coachen

In het leven maak je onderdeel uit van verschillende systemen: je familie, werk, verenigingen en vriendenkring. Ons eerste systeem is het systeem van de familie waarin we geboren worden en/of opgroeien.

Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We ontwikkelen allerlei patronen om ons lidmaatschap in het gezin te waarborgen. We vallen zo niet buiten de boot en krijgen wat we nodig hebben om op te groeien, liefde te krijgen en onderdeel te blijven van ons gezin.

Maar zo kan het ook zijn dat vanuit loyaliteit naar belangrijke mensen om ons heen, we bepaalde overtuigingen en gedragingen meenemen ons leven in. Gedrag en gedachten die ons later kunnen gaan belemmeren.

In het systemisch werken krijg je inzicht in onbewuste patronen die voortkomen uit jouw familie systemen. Overtuigingen, gebeurtenissen die generaties elkaar hebben overdragen. Grote gebeurtenissen waarbij niet is stilgestaan, bijvoorbeeld niet is gerouwd, kunnen worden doorgegeven aan generaties die volgen.

Deze vorm van werken geeft je een diep inzicht in de verhoudingen in jouw huidige systeem, of dit nu werk, familie of in je vriendenkring is. Je ontdekt waar je mogelijk verstrikt zit in oude stukken en ontwart deze door fysieke opstellingen. Dit geeft ruimte voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven. 

Gemiddeld werk ik met 3 tot 4 sessies van 90 minuten. 

We starten met het opmaken van een genogram, een tekening waarin we gezin, familie en belangrijke gebeurtenissen in kaart brengen. In deze intake verkennen we ook samen jouw vraag. Daarna volgt een sessie waarin we de ruimte gebruiken en starten met een opstelling. In de sessies erna verfijnen en evalueren we dit. 

Wil je meer weten of een afspraak maken? Dat kan hier