• Geen wachtlijst
  • Familie opstellingen
  • Individuele therapie
  • Brainspotting
  • ACT

Professionals (in de zorg)

Stevig in je professionele autonomie

 

Als professional kies je niet zomaar voor de zorg. Of dit nu jeugdzorg, GGZ, geriatrie, verzorging, onderwijs, maatschappelijk werk, welzijnswerk of gehandicaptenzorg is.

Ergens diep van binnen is dit precies wat je altijd hebt willen doen. Toch? 

Maar de sector is vandaag de dag allesbehalve vriendelijk, toegankelijk óf altijd gedreven vanuit passie. We moeten vaak veel:  hokjes afvinken, minuten verantwoorden, een hoge caseload in goede banen leiden en werken met complexe vraagstukken.

Er wordt veel van je gevraagd als professional en dat voelt soms als een topsport! 

Niet zelden is het zoeken naar een goede balans tussen werk en privé.

Hoe verhoud jij je tot deze uitdagingen? 

 

ZIE JIJ DOOR DE BOSSEN DE BOMEN NOG?

 

Jouw drijfveren maken jou uniek en krachtig in wat je wilt doen.

Deze drijfveren heb je echter ook te onderhouden, te verfrissen, af te stoffen en te vernieuwen. Dit maakt jou scherp in jouw inzet en passie. Vanuit die passie kijken we naar jouw werkruimte, plezier en autonomie. Waar zit je wellicht vast in overtuigingen, gedachten én blokkades? Waar liggen mogelijkheden om andere keuzes te maken die passen bij jou?

Samen werken we toe naar een stevige balans waarmee jij uiteindelijk weer met meer plezier werk én privé in balans kunt houden.

 

Hoe gaan we dat doen? 

Jij bent zelf een expert in de hulpverlening, dus ik ga je geen foefjes wijsmaken met vaststaande technieken. Wel helpt het om soms een goede spiegel op te zoeken. Een spiegel die jou met heldere taal,  feedback en compassie ondersteund om nieuwe wegen op te zoeken. Ik gebruik daarin jouw hoofd, je lijf én wat er tussen ons gebeurd op het moment zelf. Dus een beetje Transactionele Analsye,  lichaamsgericht werken, soms wat systemische oefeningen en natuurlijk 'gewoon' het gesprek tussen ons. Je krijgt alle ruimte om te verkennen en te onderzoeken en je breekt vrij van blokkades en overtuigingen. Je zult uiteindelijke weggaan met een rugzak vol nieuwe opties. 

Ons traject kunnen we starten in afstemming met je werkgever. Meer opties om deze zorg te vergoeden vind je hier. 

 

Merk je dat er thema's spelen in jouw team?

Hebben jullie een gezamenlijk thema te pakken? Een inhoudelijk dilemma, een stroef lopende samenwerking of een heftige ervaring op het werk zelf? Maak gebruik van het opstarten van intervisie. Het helpt je gezamenlijk te verdiepen en te verrijken. Onder mijn begeleiding starten jullie op om vervolgens zelf door te kunnen. Je kunt ook een gezamenlijke verdieping maken op thema's als rouw, trauma, lichaamsgerichte benaderingen, TA, stress of burn-out. We vlechten dan kennis en expertise in tijdens de intervisie vraagstukken. Zo staan jullie praktijk en inhoudelijke vraagstukken steeds centraal. 

Meer weten? Dat kan hier.